Címlap Örökbefogadás Magunkról

Magunkról
Létrejött a spitz fajtamentő szolgálat!


A Magyar Spitz Klub létrehozta fajtamentő szolgálatát, melynek célja a gazdátlan és elveszett spitzek segítése és gazdához juttatása.

A spitz kölykök hihetetlenül elbűvölőek és kedvesek. Sajnos azonban sokan vesznek magukhoz meggondolatlanul kiskutyát, mely ha már teher lesz számukra, megszabadulnak tőle. A kutyának jó esetben keresnek egy új gazdát, vagy pedig leadják egy sintértelepen, vagy menhelyen, de sokszor egyszerűen kiteszik az utcára. De az is elég, ha a „kedves gazdák” megunják a kutyát, nem foglalkoznak vele eleget, aki unalmában kirándulásokra indul a nagyvilágba.
Sajnos a spitzeket is rengetegen szaporítják. Ez kiemelt problémát jelent, hiszen a szaporítóktól, nem megfelelő tartási körülmények közül vásárolt kölyköknél később gyakran lépnek fel egészségügyi problémák és a gazdák a hosszú és költséges állatorvosi kezelés helyett (tisztelet a kivételnek!) inkább utcára teszik a kutyát.
Szeretnénk elérni, hogy a leendő gazdik kizárólag megbízható tenyésztőktől vásároljanak szép és egészséges kiskutyákat, akik szerető családban nőhetnének fel.
Rövid időn belül létrehozunk egy pénzügyi alapot is, melyből ivartalaníttatni kívánjuk a befogadásra váró spitzeket, illetve támogatnánk az állatorvosi kezelést igénylőeket.
Céljainkhoz köszönettel várunk és fogadunk pénzügyi felajánlást, illetve mindenféle, a talált kutyáknak szükséges dolgokat is: felszerelések (póráz, nyakörv, tányér, stb.), tápok, vitaminok.
Klubhonlapunkon - www.spitz.hu - minden információ megtalálható a spitz fajtákkal kapcsolatban, illetve folyamatosan megtekinthetőek a talált és elveszett spitzek.
Klubunk természetesen bármilyen kérdésben szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére.

Dér Andrea elnök
MEOE Magyar Spitz Klub

 
Keresés
Hirdetés